Motor på Gotland

Gotland kan erbjuda mycket för dig som är motorintresserad!

Gotland Ring 
www.gotlandring.com
Racerbanan Gotland Ring ligger endast några kilometer från Norrvange Stugor. Det är en fantastiskt fin bana i en unik miljö, på kanten av det stora stenbrottet Storugns. Banan är, tro mig, kanske den finaste vi har i Sverige.

Den har det mesta med knepiga kurvkombinationer och höjdkillnader med krön och dolda kurvor. Nuvarande sträckning är 3,2 km lång men planen är att göra den mycket längre och bli en av världens häfigaste banor med en sträckning som går ner i kalkbrottet!

GGN
www.nordicsportevent.se/sv/evenemang/gotland-grand-national
Gotland Grand National, världens största endurotävling hör hemma på Gotland. Den körs i början av november och är ett fantastiskt evenemang med flera tusen hojåkare. Om du bor hos oss håller vi med högtryckstvätt.

Rally
På Gotland arrangeras årligen flera populära rallytävlingar som lockar många förare från fastlandet. Den största är Rally Gotland, som går på försommaren och körs i trakterna av Visby.

Enduro och cross
Förutom GGN arrangeras det tävlingar på flera crossbanor och han har även kurser för allt från nybörjare till mer avancerad körning. En av arrangörerna är FMCK. Det finns ett par olika arrangörer som även ordnar guidad endurokörning och kurser.

Grusåka
Vill du åka grusväg med din motorcykel finns det många grussträckor på Gotland. Det finns en del helt underbara vägar som går längs vattnet, och man måste passa sig så man inte glömma bort att titta på vägen, så vackert är det!

Asfalt
Gotland erbjuder ett fantastiskt vägnät av små fina asfaltvägar att cruisa runt på. Det är bara att svänga av vid nästa korsning så bara fortsätter det…

Veterantraktor
Gamla traktorer har blivit väldigt populärt även på Gotland. Sista söndagen i juli arrangeras en traktorträff i Kappelshamn. Senast var det ca 35 traktorer, några bilar och motorcyklar samt en stor loppis. Det händer i hamnen.

Övrigt
Vi kan även erbjuda hjälp med allt från kurser i körträning – coaching på racerbanan till mekhjälp, däckbyte m.m. Jag, Anders, har mer än 10 års tävlingserfarenhet i banracing, med bl a 8 säsonger i sveriges just nu kanske snabbaste klass, Superkart, på både SM- och EM-nivå. Jag har även mekat åt andra i både Superkart och Camaro Cup, rally m.m. Jag har dessutom arbetat som instruktör i avancerad bilkörning i mer än 20 år. Under dessa år har jag samlat på mig erfarenheter som jag gärna delar med mig av.

Lite roliga fordon: